Go to Top

Studijsko putovanje senior i junior eksperata prekograničnog projekta RPK Pančevo

Senior i junior eksperti iz Južnog i Srednjeg Banata, zajedno sa članovima projektnog tima, boravili su u periodu od 21. do 23. avgusta 2013. godine u Rešici, u okviru realizacije projekta „Podrška MSP-pokretač razvoja regiona”.

Poseta gradu u Rumuniji, u okrugu Karaš Severin, bila je prilika za srpske i rumunske konsultante koji rade sa malim i srednjim preduzećima, da razmene iskustva i znanja iz ove oblasti, uspostave neke od konkretnih oblika poslovne saradnje, i na taj način daju svoj doprinos podsticanju ekonomskog razvoja pograničnog regiona.

U okviru studijskog putovanja, održan je sastanak eksperata-srpskih I rumunskih konsultanata, uz prisustvo partnera na projektu i zainteresovanih privrednika.

Kada je reč o iskustvima srpskih senior i junior eksperata u radu sa predstavnicima 60 malih i srednjih preduzeća, a koja su izneta na ovom sastanku, nesumnjivo je reč o pozitivnim reakcijama, kako pružaoca tako i korisnika konsultantskih usluga na projektu.

Tržište konsultantskih usluga u Rumuniji, kako se moglo čuti ovom prilikom, ne razlikuje se bitno od tržišta u Srbiji, kada je reč o potrebi i mogućnostima da se ovaj proces unapredi i podigne svest o značaju konsaltinga za unapređenje konkurentnosti privrede.

Drugog dana, učesnici studijskog putovanja bili su gosti u preduzećima iz Rešice-iz oblasti prehrambene industrije i hidroinženjeringa, a obišli su i neke od turističkih lokacija ovog područja.

DSCF0271