Go to Top

Promocija prekograničnog projekta na sajmu Biznis baza

Na 12. Međunarodnom sajmu preduzetništva Biznis baza, na Beogradskom sajmu, 27.novembra 2013. godine održana je promocija projekta Regionalne privredne komore Pančevo „Podrška MSP-pokretač razvoja regiona”.

Na štandu jednog od partnera, Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj Banat iz Zrenjanina, predstavljeni su rezultati i efekti dosadašnjih projektnih aktivnosti predstavnicima lokalnih samouprava iz Južnog i Srednjeg Banata, komorskog sistema i zainteresovanim posetiocima Sajma.

Goste je pozdravio predsednik Regionalne privredne komore Pančevo, Dragan Bosilj, ističući značaj korišćenja sredstava iz EU fondova za rešavanje razvojnih problema na lokalnom i regionalnom nivou i saradnje institucija na pripremi prekograničnih projekata.

DSCF1248

Bosilj se zahvalio partnerima na zalaganju da se planirani obim i dinamika projektnih aktivnosti i rezultata ostvare u predviđenom roku, što predstavlja dodatni razlog da se po završetku projekta razmišlja o novim projektnim idejama i oblicima institucionalne saradnje.

Menadžer projekta, Zoran Černoh i predstavnici partnerskih institucija, Irena Živković i Bogdan Paunescu, takođe su se obratili učesnicima skupa, naglasivši da je ovaj projekat dobar primer kako unapređivati saradnju srpskog i rumunskog Banata, saradnju institucija i sektora privrede u domenu pitanja važnih za konkurentnost obe zemlje.

Promocija projekta na sajmu Biznis baza, završena je emitovanjem 30-minutnog promotivnog filma, koji hronološki prati sve događaje koji su obeležili period realizacije projekta u trajanju od godinu dana.

DSCF1252