Go to Top

Prezentacija projekta „Podrška malim i srednjim preduzećima – pokretač razvoja regiona”

Regionalna privredna komora Pančevo je 5. maja 2016. godine u Privrednoj komori Vojvodine predstavila rezultate IPA projekta “Podrška malim i srednjim canada goose discount uk preduzećima – pokretač razvoja regiona”

Regionalna privredna komora Pančevo je u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine 5. maja 2016. godine u Novom Sadu predstavila rezultate projekta “Podrška malim i srednjim preduzećima – pokretač razvoja regiona” koji je finansiran iz IPA programa prekogranične saradnje Rumunija-Republika Srbija u cilju prenošenja iskustava i multiplikovanja rezultata canada goose herre realizovanih aktivnosti u okviru projekta i u drugim regionima Vojvodine i Srbije.

DSCF2205                     DSCF2207

Prisutne pozdravio g-din Ratko Filipović, predsednik PK Vojvodine, i najavio prezentaciju projekta finansiranog iz IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija koji je kao vodeći partner realizovala Regionalna privredna komora Pančevo u saradnji sa partnerima: Regionalna razvojna agencija „BANAT“ iz Zrenjanina i Privredna komora Karaš-Severin iz Rešica u Rumuniji.

Projekat je predstavio predsednik RPK Pančevo, g-din Dragan Bosilj. Upoznao je prisutne sa glavnim aktivnostima projekta sprovedenom na području Južnog i Srednjeg Banata u Srbiji i u regionu Karaš-Severin u Rumuniji, a takođe i sa rezultatima projekta. Naglasio je da su rezultati značajni i da se ogledaju pre svega u unapređenju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, a zatim i u razvoju mentoringa kao načina da se mladim, nezaposlenim visokoobrazovanim licima pruži mogućnost da steknu praktična znanja i omogući da donesu odluku u kom pravcu će razvijati svoju karijeru

Milena Vujaklija, asistent projekt menadžera, je kroz svoju prezentaciju prisutne upoznala sa brojčanim rezultatima projekta (vrednost projekta, broj obučenih seniora i juniora, broj malih i srednjih preduzeća koja su učestvovala po pojedinim aktivnostima – posete i urađene analize, okrugli stolovi, B2B susreti i sl.) a zatim je prikazan i film u kome su predstavljene sve projektne aktivnosti.
U diskusiji koja je vođena prisutni su se pozitivno izrazili o projektu i istakli da aktivnosti realizovane tokom projekta, pre svega pružanje konsultantskih usluga uz razvoj mentorstva, kao posebno važnog elementa, može značajno doprineti razvoju komorskog sistema kao servisa koji će stvoriti preduslove za veću konkurentnost sektora MSP. Zaključeno je da treba nastaviti sa predstavljanjem rezultata ovog projekta jer predstavljaju dobru osnovu za razvoj ideja i pokretanje novih projekata.