Go to Top

Početna konferencija projekta„ Podrška MSP – pokretač razvoja regiona”

U lepom ambijentu gradske biblioteke 03. aprila 2013. godine je organizovana Početna konferencija povodom početka projekta „Podrška malim i srednjim preduzećima- pokretač razvoja regiona”, koji finansira EU u okviru II poziva Programa prekogranične saradnje Rumunija–Srbija.

Na početku konferencije se ispred vodećeg partnera Regionalne privredne komore Pančevo obratio Dragan Bosilj govoreći o značaju ovakvih projekata. Takođe se osvrnuo i na problem nedovoljnih učešća na ovakvim pozivima i konkursima, kada je u pitanju naš region. Takođe je istakao da je RPK Pančevo imala projekat i u prethodnom pozivu, koji važi za jedan od najbolje realizovanih, i na svim prezentacijam za projekte prekogranične saradnje sa ističe kao primer dobre prakse. Iz tog razloga je iskazao spremnost Komore da svim zainteresovanima pomogne oko pisanja projekata.

Zatim se prisutnima obratio predsednik Privredne komore Karaš –Severin iz Rešice, Petru Buci, koji je istakao dugogodišnju dobru saradnju sa RPK Pančevo, koja se nastavlja i kroz ovaj projekat. Takođe je podvukao da zna šta znači biti dobar partner i pomoći vodećem partneru i da će oni sve učiniti da to bude tako.Ispred drugog partnera Regionalnog centra za društveno ekonomski razvoj Banata, obratio se Radomir Topalov istakavši takođe izuzetnu saradnju sa jednim od svojih suosnivača RPK pančevo, i da ovo nije prvi projekat na kojima sarađuju. O samim projektnim aktivnostima, detaljima i dinamici realizacije je govorio Zoran Černoh, projekt menadžer.

Nakon tog učesnici konferencije su imali prilike da čuju dve izuzetne prezentacija eksperata

i to Prof. dr Slavica Nikolić pod nazivom „Preduzetnička (fatalna) pretpostavka i kako je izbeći“  a potom i rumunskog eksperta Cristian Ionel Goge  sa temom“Osnove preduzetništva-glavni stubovi“. Obe prezentacije su pobudile veliko interesovanje prisutnih.