Go to Top

Odrzana završna konferencija za štampu

U prostorijama Regionalne privredne komore Pančevo 17. decembra 2013. godine je organizovana konferencija za medije povodom završetka projekta „Podrška malim i srednjim preduzećima- pokretač razvoja regiona”, koji finansira EU u okviru II poziva Programa prekogranične saradnje Rumunija–Srbija.

Prema rečima Dragana Bosilja, predsednika Regionalne privredne komore Pančevo, uspeh u realizaciji prekograničnog projekta, ostvarenju svih planiranih rezultata i efekata,  predstavlja zapravo uspeh u radu sve tri partnerske institucije, ali je nesumnjiv doprinos i ostalih učesnika – malih i srednjih preduzeća, senior i junior eksperata. On je istakao da problemi koji su evidentirani tokom razgovora sa vlasnicima i direktorima odabranih MSP, potvrđuju opravdanost projektne ideje da tržište konsultantskih usluga Srbije i Rumunije ima razvojni potencijal, da mnoga preduzeća nisu u stanju rešiti sve probleme u poslovanju samostalno i da im je u vremenu sveobuhvatnih i rastućih promena na tržištu dobrodošla pomoć “spolja“. Preduzetnici su pokazali interes i spremnost da predložena rešenja i preporuke timova senior i junior eksperata, primene u praksi.
O hronologiji projektnih aktivnosti, direktnim i indirektnim efektima jednogodišnjeg rada sa privrednicima, konsultantima, nezaposlenim mladim ljudima, kao i ostalim detaljima koji su doprineli prisutnosti projekta u medijima, govorio je menadžer projekta, Zoran Černoh.
Radomir Topalov, zamenik direktora Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj Banat iz Zrenjanina je izrazio zahvalnost što je ova institucija bila partner na projektu koji je omogućio jednom broju mladih obrazovanih ljudi da steknu znanja i veštine koje će im omogućiti da lakše pronađu posao ili se odluče za samostalno vođenje biznisa.

Bogdan Paunescu, predstavnik Privredne komore Karaš-Severin koja je bila treći partner na projektu, deli mišljenje kolega da je rad na realizaciji prekograničnog projekta bio jedno vrlo zanimljivo i korisno iskustvo, ponavljajući da uspeh u ostvarenju svih planiranih ciljeva i rezultata nije izostao.

DSCF0627