Go to Top

Odrzana obuka srpskih senior eksperata

U Regionalnoj privrednoj komori Pančevo od 08. do 10. maja 2013. godine organizovana je obuka srpskih senior eksperata od strane stručnjaka iz Rumunije, u okviru projekta “Podrška malim i srednjim preduzećima – pokretač razvoja regiona”.

Tokom trodnevne obuke stručnjaci iz Rumunije su kolegama iz Južnog i Srednjeg Banata prezentovali svoja iskustva iz oblasti mentoringa na razvoju ključnih mentorskih veština, razvoju mentorskog odnosa, kao i na planiranju, praćenju i oceni rezultata ovog procesa.
Po završetku obuke, srpski senior eksperti će stečeno znanje podeliti sa mladim, fakultetski obrazovanim, nezaposlenim licima – junior ekspertima. Stručni timovi, koje će činiti jedan senior i dva junior eksperta, radiće direktno sa vlasnicima 60 odabranih preduzeća na uočavanju problema ili smetnji u poslovanju i predlagati planove daljeg razvoja.

Senior eksperti su ljudi sa dugogodišnjim iskustvom u privredi, u oblasti prava, ekonomije i menadžmenta. Mladi, junior eksperti imaju teoretska znanja u ovim oblastima i spremni su da rade na svom razvoju i usavršavanju kroz proces mentoringa. Na ovaj način spajaju se mladost i iskustvo u zajedničkom radu na unapređenju poslovanja MSP sa teritorije Južnog i Srednjeg Banata.
U obuke je uključeno 10 senior i 20 junior eksperata iz Banata.

Ovakav vid interakcije omogućava i vlasnicima preduzeća da unaprede znanja i veštine svog menadžmenta, kao i da steknu uvid u nove tehnike poslovanja naročito u oblasti ekonomije, prava i menadžmenta. Dodatno, mala i srednja preduzeća će imati priliku da se, kroz saradnju na procesu mentoringa u okviru projekta, upoznaju sa mladim, nezaposlenim ekspertima. Ovo će stvoriti mogućnost za uspostavljanje saradnje preduzeća i mladih eksperata, a u budućnosti i priliku za stalno zaposlenje ovih mladih ljudi.